Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Koлеги, някой сеща ли се какво е липсващото в ремонтния кит? Преди малко сменях зимните джанти и нямам спомен аз ли го затрих, или така си е било.
    Attached Files
    Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

• Куката къде е?

Comment

• Куката за дърпане май липсва.
        Alfa 156, 2.0 TS
        VW Vento 1.8- Бившата
        Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

• Тая кола няма да се дърпа......и куката не му трябва....
          Собстеника да вземе да изтрезнее...преди да се е рови в новата придобивка)))
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• В последно време ми се налага да пътувам към 20км до местоработата си. Предвид времето естествено Алфата се запотява, кой как постъпва да намали изпотяването на прозорците? Аз лично карам постоянно на 21 градуса/Auto/обдухване в краката и прозореца. Така съм го поставил и най-бързо ми се стопля купето, а и не ръчкам постоянно парното. Може да дадете и примери на почистване на тръбите на таблото, ако сте правили такива процедури, освен смяна на филтър на купето
            Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

• Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
              В последно време ми се налага да пътувам към 20км до местоработата си. Предвид времето естествено Алфата се запотява, кой как постъпва да намали изпотяването на прозорците? Аз лично карам постоянно на 21 градуса/Auto/обдухване в краката и прозореца. Така съм го поставил и най-бързо ми се стопля купето, а и не ръчкам постоянно парното. Може да дадете и примери на почистване на тръбите на таблото, ако сте правили такива процедури, освен смяна на филтър на купето
              1.отворена ли е клапата за свеж въздух отвън!?
              2. може да има проблем и в радиатора на парното
              Успех !

---------- Post added at 11:18 ---------- Previous post was at 11:13 ----------

Знаете ли какво съпротивление има датчика при различните температури?(датчик термостат)
              Last edited by i 147; d.m.y г., 11:25. Основание: изясняване въпрос!
              sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

• Хора, аре некой да ми обясни функциите на тия копчета за парното

Разбрах че МОНО е като нагласяш темп. на едната зона и другата да се променя, АМА !!! Какво е това АУТО и то свети отляво и отдясно, и стрелкичката за циркулиращ въздух там кво е не го знам. Другото което ме дразни е че не може едновременно да духа на прозореца и на тялото ( супер л***арска работа

Comment

• Първоначално публикувано от hefty Покажи съобщение
                  Хора, аре некой да ми обясни функциите на тия копчета за парното

Разбрах че МОНО е като нагласяш темп. на едната зона и другата да се променя, АМА !!! Какво е това АУТО и то свети отляво и отдясно, и стрелкичката за циркулиращ въздух там кво е не го знам. Другото което ме дразни е че не може едновременно да духа на прозореца и на тялото ( супер л***арска работа
                  "Ауто" значи включен климатроник, и ако да кажем, са ти запотени стъклата ще ти ги изсуши. Така се кара по време на дъжд или сняг, например, както и лятно време, когато искаш да ти поддържа автоматично избраната температура. Стрелката за циркулиращ въздух ти е за смяна на вариантите "въздух отвън" или "въздух само на вътрешна циркулация".
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Колеги да ви попитам какво ще кажете за Castrol Magnatec 10w40 защото мисля да сменям маслото ако някой е пробвал коментар или идея за масло досега карах с селения 10w40 и съм горе долу доволен !?
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S 144 Hp

Comment

• Искам да попитам нормално ли е термостат да отваря на 75 градуса, при положение, че нормалната температура на отваряне е 85, доколкото знам. Преди достигането на тези 75 градуса е абсолютно затворен, тоест маркучите към радиатора са студени. Друго нещо, което ми прави впечатление е, че колата много рядко достига 90 градуса - само в топло време и задръстване. Антифриза като градуси е ок, но трябва да се долее, обаче пък е някакъв зелен и никъде не съм виждал такъв. Та, какво кара термостата да отвори толкова рано? Колата като грешки има записана Р0170 - проблем със смесите. Има и газ! Колата е 156 1.8 144 к.с. 98 набор.
                      www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• за 75 не е нормално сега зимата рядко ми достига 90 градуса и е нормално да не се включва
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S 144 Hp

Comment

• Първоначално публикувано от krisshousee Покажи съобщение
                          Колеги да ви попитам какво ще кажете за Castrol Magnatec 10w40 защото мисля да сменям маслото ако някой е пробвал коментар или идея за масло досега карах с селения 10w40 и съм горе долу доволен !?
                          Слагай само 10w60 за да няма изненади с мотора

Има много писано по въпроса
                          Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
                          Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
                          Lancia Ypsilon '02

Comment

• Ами вариатора колега? 10w60 му разказва играта, доколкото съм чел.
                            www.t-auto.bg

Comment

• По-добре да дава пари за вариатор или за ремонтен комплект на вариатора, отколкото за основни ремонти, нали?
                              Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                              Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                              Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• За ремонтния комплект е несериозно да се говори дори. При цена от 300+ лева за вариатор + 100 лева му е смяната във повечето форумни сервизи. Аз си карам с 10w40 и си го мятам на 10000 и нямам грижи засега, после ще видим. Но пък е сигурно, че с 10w60 живота на вариатора се скъсява многократно! Всеки си преценява.
                                www.t-auto.bg

Comment

Working...
                                X